4x verkoeling – zwembaden in hartje Rome

Hier in Nederland is het alweer koud en regenachtig, maar in Rome blijft de zon nog wel even door schijnen. Voor wie niet de hele dag in de zon wil sjokken, geen zin heeft om urenlang in de file naar het strand te staan maar toch verkoeling zoekt, bieden deze vier zwembaden in hartje Rome een zeer goede uitkomst!

 

OS Club
Via delle Terme di Traiano, 4A
osclub

Tegenover het Colosseum op een heuvel bevindt zich OS Club: een restaurant, discotheek en zwembad in één. Het zwembad zelf is klein maar omdat het heel erg rustig is, zelfs in de weekenden van juli en augustus, is het er goed vertoeven. Er is bediening, maar je kan ook kiezen om te lunchen in het restaurant, ze bieden een simpel maar goed menu aan.

Toegang tot het zwembad kost zo’n 12 euro en een badmuts (daar te verkrijgen) is verplicht. Kijk voor mee info op OS Club

 

Waldorf Astoria Rome Cavalieri
Via Alberto Cadlolo 101
hiltonwww.hiltonhotels.com

Dit 5-sterren hotel op de Monte Mario-heuvel biedt een prachtig uitzicht op de hele stad. Regelmatig lopen obers langs om bestellingen op te nemen en het hotel beschikt tevens over een jacuzzi en een zwembad voor de kleintjes. De service is optimaal, en dat mag ook wel wat kosten, namelijk 45 euro van maandag tot en met vrijdag en 85 euro in de weekeinden. Handdoeken en slippers zijn inbegrepen in de prijs. Wil je er een romantisch diner aan vastplakken? Boek dan in het fantastische, maar dure 3-michelin restaurant van het Rome Cavalieri: La Pergola.

 

Hotel Radisson Blu Es
Via Filippo Turati, 171
radwww.tripadvisor.com

Nogmaals een 5-sterren hotel maar dit keer midden in het centrum van Rome, namelijk naast het Termini station. Dit hotel heeft een prachtig rooftop zwembad waar je heerlijk kunt relaxen. Blijf na je dagje in het zwembad nog even hangen om te genieten van de aperitivo! Prijzen zijn óók hier niet laag: 45 euro van maandag tot en met vrijdag en 60 euro in het weekend. Klik hier voor meer info!

 

Due Ponti Sporting Club
Via dei Due Ponti 48/a
dueponti

www.dueponti.eu

Due Ponti is een groot complex waar je allerlei sporten kan uitoefenen als tennis, padel, voetbal, dans etc. Ze beschikken over drie zwembaden waarvan één speciaal voor de zomermaanden gebruikt wordt om te ontspannen. Een ligbed bedraagt 20 euro en hierbij is entree voor de sportschool ook inbegrepen.

Meestal is het slim om eerst even te bellen om een plaatsje te reserveren bij de hotels want het is mogelijk dat alle ligbedden al zijn verhuurd. De zwembaden zijn meestal open van mei tot en met september.

Waar geef jij de voorkeur aan? Zwembad of strand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *