BAR – Jerry Thomas Project

Een van mijn favoriete uitgaansgelegenheden is deze bar waar ik het vandaag over zal hebben: The Jerry Thomas Project. Niet alleen omdat ze goddelijke cocktails schenken maar ook omdat de hele ambiance ontzettend intrigerend en spannend is. Niet voor niets staat deze bar op plaats 28 van de top 50 beste bars ter wereld. Vaak neem ik hier vrienden mee naar toe wanneer ze voor de eerste keer Rome bezoeken en steeds weer zijn ze onder de indruk!

jt

Wanneer je door de straten van Rome loopt, zou je deze bar nooit tegenkomen ook al bevindt deze zich in het midden van het centrum dichtbij het drukke Piazza Navona en Campo de’ Fiori. The Jerry Thomas Project verschuilt zich namelijk in een donker steegje achter een nog donkerdere deur. Om binnen te komen moet je ’s middags een plekje reserveren via de telefoon, het liefst een paar dagen van tevoren.

Maar als je dacht dat het zo makkelijk was, vergis je je! Aangekomen bij de donkere deur moet je de deurbel indrukken en na een tijdje gaat er een klein schuifje open waardoor twee mysterieuze ogen je aanstaren en een zware en duistere stem je nors vraagt naar het wachtwoord. Dit wachtwoord is het antwoord op een vraag die op de site van de bar staat, deze verandert telkens en het antwoorden vereist veel speurwerk op Internet! Weet je het wachtwoord niet, wordt het schuifje zonder pardon dichtgeschoven.. Ben je een van de gelukkigen? Dan wordt de deur voor je open gedaan en sta je oog in oog met een enorm grote, nogal enge, getatoeëerde man die je op een verrassend vriendelijke wijze binnenlaat.

deec4bf86098d4f7ef235b66de684e8a

Natuurlijk is dit allemaal één groot theater maar het geeft toch een spannend gevoel, alsof je een café binnengaat waar geheime bijeenkomsten plaatsvinden. Eenmaal binnen, waan je je in een intieme en warme atmosfeer: bordeaux rode muren, grote leren Chesterfield banken en kleine tafeltjes waaraan mensen gemoedelijk en rustig met elkaar praten. Het is net alsof je teruggaat naar de jaren ’20, foto’s van criminelen hangen aan de wanden, het personeel is allemaal gekleed in vintage kleding met bijpassende snor en de bar achterin is een lust voor het oog waarop honderden flessen onbekende alcoholische heerlijkheden netjes naast elkaar staan te pronken. Af en toe wordt er ook live muziek gespeeld op de piano of door een kleine band, natuurlijk geheel in de stijl van de bar.

Jerry-Thomas-1140x485

Je wordt netjes naar je tafel gebracht en na een paar minuten staat er een fles gearomatiseerd water voor je klaar om alvast iets te drinken. Op het cocktail menu staan allerlei verschillende traditionele maar ook onbekende cocktails, de keuze is reuze: champagne cocktails, drankjes met lavendel likeur, met rum, gin, martini en ga zo maar door. Alleen als je een liefhebber bent van wodka moet ik je teleurstellen, want wodka wordt hier niet geschonken. Het maken van de cocktails duurt iets langer dan dat je normaal gewend bent maar het is het wachten absoluut waard! Elke cocktail heeft zijn eigen type glas -het lijkt net alsof The Jerry Thomas Project oma’s antieke servies heeft overgenomen- en elke cocktail die ik heb geproefd is werkelijk waar heerlijk!

10291071_769442289753633_6355720396359193922_n

De prijzen zijn ietwat hoog, denk aan 10 euro voor een drankje en 5 euro om je in te schrijven, maar de cocktails en de ambiance zijn het zeker waard en in Rome betaal je sowieso al een hogere prijs voor het uitgaan dan in Nederland. Vaak krijg je ook een gratis mandje foccaccia erbij van Roscioli, een heerlijke delicatessenzaak uit de buurt. Al met al, genoeg ingrediënten om een fantastische, rustige maar gezellige avond te beleven met je vrienden!

The Jerry Thomas Project is te vinden in Vicolo Cellini, 30. Vergeet niet te reserveren via het volgende nummer: 39.06.96845937 van dinsdag t/m zaterdag van 14.00 – 18.00 en om cash geld mee te nemen, ze hebben namelijk geen pinautomaat. De vraag die je moet beantwoorden om binnen te komen vind je hier: http://www.thejerrythomasproject.it/parola-d-ordine/

Als je naar The Jerry Thomas Project bent geweest, laat het me dan weten! Ik hoop dat jullie mijn favoriete bar kunnen waarderen, wat is de jouwe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *