Escher – Chiostro del Bramante

Na 80 jaar keert Escher, de wiskundig kunstenaar, terug in Rome, en wel in het prachtige Chiostro del Bramante, een voormalig klooster gebouwd in de Renaissance waar onder meer Brueghel, Miró, Warhol en Balla hem voorgingen. In deze tentoonstelling, die van 20 september tot en met 22 februari 2015 zal duren, wordt een groot deel van het oeuvre van ons Nederlands trots getoond. En zo moest het zijn, want Escher was een groot liefhebber van Italië, hij woonde zelfs meerdere jaren in Rome, een tijd waarin hij zich liet inspireren door de bergachtige gebieden van het land en door de historie en cultuur van de hoofdstad. Italië gezien door de ogen van een Nederlander.

chiostrodelbramante
In totaal zijn er zo’n 150 werken te zien in chronologische volgorde, waaronder meerdere meesterwerken als de houtsnede Dag en nacht, de litho Hand met spiegelende bol en andere onmogelijke constructies en onbestaanbare situaties zoals hij zijn werk zelf beschreef. De expositie is verzorgd door Marco Bussagli, een vooraanstaand kunsthistoricus en artiest. Door de interactieve elementen die zijn toegevoegd (denk aan visuele spelletjes etc.) is het niet alleen leuk voor volwassenen maar ook voor de kleinsten.

dagnacht

Dus, is het een regenachtige dag of ben je al die monumenten eventjes zat? Zoek dan een stukje Nederland op in het Chiostro del Bramante!

Maar wees er snel bij want 22 februari 2015 is de laatste dag!

De Chiostro del Bramante is elke dag geopend van 10.00 – 20.00. In het weekend tot 21.00
Een kaartje kost €13,-, dit is inclusief audioguide.

Het museum is dichtbij Piazza Navona te vinden in Via Arco della Pace, 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *