Lemongrass

Het blijft een eeuwige en enorm belangrijke discussie tussen de Romeinen, ik heb meerdere avondjes uit meegemaakt met Italianen die allemaal gezellig en vredig begonnen maar die eindigden in laaiende ruzies omdat mijn vrienden het niet eens waren over dé essentiële levensvraag: welke gelateria in Rome is nou écht de beste?

lemongrassgelato

Ik heb mijn keuze al gemaakt: niet Giolitti, die je in alle gidsen vindt gekozen als beste, niet GROM die altijd vol staat met klanten, en ook niet Old Bridge, waar je kilo’s ijs krijgt voor weinig.. Nee, ik doe tegenwoordig ook mee met de passievolle discussies waarin ik fel mijn favoriet toejuich: Lemongrass!

Lemongrss35
Lemongrass is sinds een paar jaar nieuw in Rome, gestart door twee leuke en jonge ondernemers die de wereld van het ijs willen veranderen. Alleen maar verse en 100% natuurlijke ingrediënten en alles ambachtelijk bereid in de winkels zelf. Alles is tot in de puntjes verzorgd en dat zie je! Niet alleen in de keuze van de ingrediënten maar ook alleen al als je de winkel binnenloopt zie je het verschil met andere ijswinkels; een gevoel voor detail in de aankleding van de winkel, het is er schoon en je wordt vriendelijk begroet door de medewerkers, ook al is het nog zo druk.

Lemongrass-I-soci-Riccardo-Nardoni-e-MAssimo-De-Sanctis24

Lemongrass heeft twee winkels, beide dicht bij het Vaticaan, waar je keuze kan maken uit tientallen verschillende soorten smaken als: pijnboompitten, ricotta met gekarameliseerde vijgen, pistache uit Bronte (mijn favoriet!), kastanjes uit Val di Susa, 70% pure chocolade en nog veel meer. Weet je niet wat je moet kiezen? Daar doen ze niet moeilijk over, ze laten je van alles proeven voordat je beslist wat je op je hoorntje wilt. Maar ik kan je verzekeren dat alle smaken, ja, ik heb ze bijna allemaal geproefd, even goddelijk, romig -maar niet té- en heerlijk fris zijn!

lg

Bij Lemongrass kan je niet alleen terecht voor ijs, ook voor ontbijt, koffie, verse sappen, muffins en koekjes ben je bij hen aan het goede adres.

De twee winkels, die  tot ’s avonds laat open zijn, zijn te vinden in: Via Barletta 1 en Via Ottaviano 29. Beide erg dicht bij het Vaticaan en de metrostop Ottaviano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *