Trapizzino

Stel je voor, een krokante pizzabodem… In de vorm van een sandwich… Gevuld met de lekkerste verse vullingen die je maar kunt bedenken… Dat is de trapizzino, dé streetfood rage in Rome.

trp

Deze heerlijke snack kan je laten vullen met allerlei verschillende vullingen als: pollo alla cacciatora (in wijn gekookte kip met rozemarijn), caponata (Siciliaanse groenten), polpette al sugo (gehaktballetjes in tomatensaus), parmigiana di melanzane (aubergines in tomatensaus en parmezaanse kaas, mijn favoriet!) en lingua in salsa verde (kalfstong in groene saus). En dit is slechts een hele kleine selectie van alle verse vullingen. Wil je het helemaal bont maken? Vraag dan om wat extra panna, met andere woorden een laagje burrata, een hele zachte en boterachtige mozzarella die bereid is met room. Buonissimo!

Trapizzino

Voor een snelle snack of lunch ben je bij Trapizzino aan het goede adres want binnen een paar minuten sta je alweer buiten de deur met een heerlijke vullende maaltijd in de hand. Ook ’s nacht zijn de winkels open, waar vooral de Romeinse jongeren volop gebruik van maken voor of na het uitgaan.

Voor €3,50 heb je een trapizzino met eigen gekozen vulling. Probeer ook eens een supplì, deze zijn ook erg lekker!

IMG_2070

Trapizzino kun je vinden in:
Zone Testaccio in Via Giovanni Branca, 88 (maandag gesloten, alle andere dagen open tot 01:00)
Zone Ponte Milvio in Piazzale Ponte Milvio, 13 (alle dagen open tot 02:00, in het weekend tot 03:00)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *